Pere i ferran

Post on 07-Apr-2017

384 views 3 download

Transcript of Pere i ferran

CLIMA

D’ESPANYA

Pere i Ferran6è

ÍNDEXSituació del clima

Característiques del climaClimograma

FloraFaunaFotos

CLIMA D’ALTA MUNTANYA

EL Clima alpí és un tipus de clima de caràcter azonal, és a dir, present en qualsevol latitud en llocs amb una altitud notablement superior al territori que l'envolta.A la Península Ibèrica es considera a partir de 600 o 800 metres que comença la muntanya mitjana i a partir de 1500 l'alta muntanya encara que el límit on creixen els arbres se situa a uns 2200 metres.El clima alpí correspon a les característiques climàtiques dels territoris situats per sobre de la línia superior de vegetació arbòria.En general la taxa adiabàtica de l'aire, que tendeix a expandir-se i disminuir la seva temperatura amb l'increment de l'altitud, explica la baixada de les temperatures.

Hiverns freds i llargs, amb temperatures sota

zero,estius i frescos i curts.

Pluges molt abundans, amb precipitacions sovint en forma de neu durant

l’hivern.

Característiques del clima

CLIMOGRAMA

Serveix per mesurar les prepicitacions i les temperatures durant l’any

FLORALa flora dels Pirineus es compon de vora 4.500 espècies, de les quals unes 160 són endèmiques.Pel que fa als arbres, cal esmentar el pi pinus uncinata a gran altitud (nivell subalpin), faigs (Fagus sylvatica) i avets (Abies alba) a mitja muntanya (nivell muntanyenc), llavors alzines i castanyers al peu de muntanya nivell tossalenc. L'agricultura és limitada a les valls als cereals i els arbres fruiters.La influència mediterrània fa que el pirineu oriental i sud, més assolellat, té una composició florística diferent de la resta de la serralada.

FAUNAEl Pirineu és un territori gran i variat climàticament, el que fa que la fauna sigui molt variada de zona en zona. En total existeixen 42 espècies de mamífers. Al País Basc, el Potok o cavall pirinenc hi és simbòlic. Mentrestant, a gran part del pirineu central, l'Ós bru és l'animal més associat, malgrat que en queden ben pocs. D'altres espècies típiques, però no exclusives del Pirineu són: el xoriguer gros, la marmota, el porc senglar, l'isard, el llop, el cèrvol, el linx, l'àguila, el falcó etc.Algunes espècies endèmiques ja s'han extingit, com la cabra pirinenca o ibex, extingida misteriosament entre el 1998 i el 2001.

FOTOS