Peggen Mai 2011

6
HAUGALAND GOLFKLUBB & SVEIO GOLFPARK Peggen klubbavis for golfspillere på Haugalandet Mai 2011 REDAKSJON KONTAKT Halvor Eilerås Pål Taraldsen Leder [email protected] Lars Tveter Halvor Eilerås Klubbsekretær [email protected] Gavin Hinds Gavin Hinds PGA Professional [email protected] Lars Tveter Daglig leder [email protected] Utgiver: Haugaland Golfklubb - Organisasjonsnr: 994563025 - Bankkonto: 3240060820 - www.haugalandgolf.no

description

Klubbavis til Haugaland Golfklubb

Transcript of Peggen Mai 2011

Page 1: Peggen Mai 2011

H A U G A L A N D G O L F K L U B B & S V E I O G O L F P A R K

P e g g e n

k l u b b a v i s f o r g o l f s p i l l e r e p å H a u g a l a n d e t

M a i 2 0 1 1

R E D A K S J O N K O N T A K TH a l v o r E i l e r å s P å l T a r a l d s e n L e d e r p a a l . t a r a l d s e n @ h o t e l m a r i t i m . n o

L a r s T v e t e r H a l v o r E i l e r å s K l u b b s e k r e t æ r k l u b b @ h a u g a l a n d - g o l f . n o

G a v i n H i n d s G a v i n H i n d s P G A P r o f e s s i o n a l g a v i n @ s v e i o g o l f p a r k . n o

L a r s T v e t e r D a g l i g l e d e r l a r s @ s v e i o g o l f p a r k . n o

U t g i v e r : H a u g a l a n d G o l f k l u b b - O r g a n i s a s j o n s n r : 9 9 4 5 6 3 0 2 5 - B a n k k o n t o : 3 2 4 0 0 6 0 8 2 0 - w w w . h a u g a l a n d g o l f . n o

Page 2: Peggen Mai 2011

Mye aktivitet på Sveio Golf-park og Haugaland Golf-klubb i disse dager!

Været den siste tiden har virkelig gjort underverker for golfbanen og aktiviteten i klubben. Sommervær med mye golfere på banen og full-bookede turneringer har skapt en herlig atmosfære på området, og vi gleder oss til månedene som ligger foran oss.

Onsdag 20.mai var Callaway på besøk med alle sine utstyrsnyheter. golfbag etter golfbag med drivere, wooder, jern, wedger og puttere var «linet» opp og klare til stor glede for våre fremmøtte medlemmer. En representant fra Callway hadde med seg flightscope, en maskin som måler ballbane, spinn, grader, vinkler og gir en analyse om hva som passer spilleren best.

Bestillingene stod i kø, og vi får se mange fornøyde golfspillere i Sveio med Callaway utstyr i år!

Haugaland Juniortour

Junioravdelingen i klubben har tatt initiativet til denne nyoppstartede turneringserien her på haugalandet. Vi har invitert alle klubbene i distrik-tet til å være med på en felles Junior turneringsserie for barn i alderen 6-19 år. Formålet med disse turnerin-gene som i år foregår på Stord, Hau-gesund og Haugaland. Er å gi barna som spiller golf en mulighet å møte andre barn og ungdom i golfmiljøet. Det å få spille på andre baner, møte nye mennesker håper vi i lengden vil generere flere motiverte unge gode golfspillere. Vil du lese mer om denne turneringen trykk HER

Husk å melde din ankomst i Proshop før du går ut og spil-ler!

Sesongen er i full gang, og det er mye som skjer på banen. Du MÅ melde fra før du går ut og spiller. Det kan være turneringer på deler av banen eller andre arrangement. Og vi i Proshop skal til enhver tid vite og ha kontrol på hvem som er ute på banenMvh Haugaland Golfklubb

Aktivitetsplan Mai 2011

Mandag- Kom igang kurs 2

- Fellestreninger 9

Tirsdag- Haugaland Dametour 10

- Veien til golf 24

Onsdag- Veien til golf 18

- Weekly Medal 11, 18, 25

Torsdag- Dugnadsturnering 5

- Juniortrening 5, 12, 19, 26

- Demodag Cobra 12

Lørdag- Haugaland Junior Tour 7

Søndag- Sveio Kommune Open 1

- Flaggturnering 15

- Haugaland Hjertelag Open 22

- Nordea Pairs 29

Støtt Haugaland Golfklubb

org nr: 994 563 025

H A U G A L A N D G O L F K L U B B K L U B B A V I S M A I 2 0 1 1

PeggenMai

Page 3: Peggen Mai 2011

H A U G A L A N D G O L F K L U B B K L U B B A V I S M A I 2 0 1 1

Page 4: Peggen Mai 2011

Golfregler!

Nytt av året er at vi i hver utgave av peggen tar opp et regelspørsmål. Dette kan være innsendte spørsmål fra våre medlemmer, eller relevante hendelser og situasjoner som kan være av interesse.

Har du regelspørsmål? Send de til [email protected]

I årets andre regelspalte tar vi opp et problem som kan være aktuelt for alle spillere på golfbanen!

Hinderstake i veien for svingen, og ballen ligger inne i vannhinderet.

Ballen er slått mot et vannhinder. Ballen ender opp på innsiden av hin-deret og den ligger inntil den røde pinnen. Hinderstaken er dermed i veien for svingen.

Kan man flytte den når ballen er i hinderet? Eller må den stå fast siden ballen ligger i kontakt med pinnen?

Svar:

Ja. Man kan flytte på pinnen!Staker som markerer vannhindere og sidevannshindere er definert som flyttbare hindringer.Flyttbare hindringer, som de gule eller røde stakene, kan flyttes hvis de påvirker/forstyrrer sving eller slagstil-ling til spilleren.

Husk bare å sette staken tilbake!

Lykke til med golfsesongen, og husk; Reglene er til for å hjelpe deg på banen, ikke gjøre det vanskligere!

H A U G A L A N D G O L F K L U B B K L U B B A V I S M A I 2 0 1 1

Page 5: Peggen Mai 2011

Gavin Hinds Golf School

Sesongen er igang, og vinteren har satt sine spor i de fleste golfsvinger på haugalandet. Vi har alle noe å hente rundt green slik at denne må-neden skal jeg prøve å gi noen tips for å spare inn slag på nærspillet.

Når ballen din ligger utenfor green er det viktig at du treffer under ballen. Om du «topper» slaget vil ballen rulle over green og du er like langt. For å sikre seg mot dette trenger vi å slå ned på ballen. Dette gjør vi ved å ha 70% av vekten på den venstre siden (omvendt for venstrespillere).

Du starter bevegelsen på venstre side, og holder den der i gjennomfø-relsen av slaget. Dette vil hjelpe deg til å slå ned slik at du får bedre kon-takt med ballen.

En øvelse for å stoppe at du lener deg bakover på høyresiden og treffer bal-len «tynt».

Bevegelse:

Når du utfører bevegelsen i chipping så skal du holde et «triangel» som er satt ved oppstilling. Bruk skuldrene og minimer bruk av håndledd. Bruk så mye baksving slik at du skaper nok hastighet til å slå ballen frem til hullet i fremsvingen. Køllen skal akselerere igjennom ballen og ikke stoppe opp!

Bruke samme lengde i gjennomsvin-gen som i baksvingen. Svingen ser ut som et speilbilde.

«Bump and run»

Når jeg er nær green foretrekker jeg et slag som vi kaller «bump and run» Et slag som er kort i luften før den rul-ler mye på green. Denne type slag er lettere å kontrollere enn et høyt we-dgeslag. For å utføre slaget bruker du en kølle med mindre loft/vinkel for å få rull når ballen lander.

Du bruker samme bevegelse, men prøv å ikke bruke håndledd. Det er ikke mye kraft som skal til for å treffe ballen, slik at det er viktig å ikke svinge for langt i baksvingen. En kort puttebevegelse passer perfekt her.

Prøv disse tipsene neste gang du er på range eller ute på banen, og for-håpentligvis kan de hjelpe deg til å fjerne noen slag fra runden!

Gavin Hinds

Head Professional

[email protected]

TEL 53742020

H A U G A L A N D G O L F K L U B B K L U B B A V I S M A I 2 0 1 1

Page 6: Peggen Mai 2011