Dječji vrtić - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč- · PDF fileDječji vrtić...

Post on 07-Feb-2018

231 views 10 download

Transcript of Dječji vrtić - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč- · PDF fileDječji vrtić...

Dječji vrtić - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč-Parenzo Na temelju Članka 4. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 172/03, 144/10, 37/11, 77/11), Upravno vijeće Dječjeg vrtića - Scuola dell'infanzia „Paperino“ donosi

O D L U K U O USTROJAVANJU KATALOGA INFORMACIJA

Članak 1.

Ovom se odlukom ustrojava Katalog informacija koje posjeduje, kojime raspolaže ili koje nadzire Dječji vrtić- Scuola dell'infanzia “Paperino“ u cilju ostvarivanja prava na pristup informacijama u smislu Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 172/03, 144/10, 37/11, 77/11).

Članak 2.

Katalog informacija sadrži sistematizirani pregled informacija s opisom sadržaja, namjenom, načinom davanja i vremenom ostvarivanja prava na pristup informacijama iz djelokruga Dječjeg vrtića – Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč-Parenzo.

Članak 3.

Pravo na pristup informacijama obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu nadležnog tijela ili službenika Dječjeg vrtića – Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč - Parenzo da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije kada za to i ne postoji poseban zahtjev već takvo objavljivanje predstavlja njegovu obvezu određenu zakonom ili drugim općim propisom.

Članak 4.

Sve informacije dostupne su svakoj domaćoj ili stranoj fizičkoj i pravnoj osobi u skladu s uvjetima i ograničenjima propisanima Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN br. 172/03, 144/10, 37/11, 77/11) i ovom Odlukom.

Korisniku prava na informaciju omogućit će se pristup informaciji na jedan od sljedećih načina:

- pravodobnim objavljivanjem informacija o svome radu na primjeren i dostupan način, odnosno na Internetskim stranicama Dječjeg vrtića – Scuola dell'infanzia “Paperino“ Poreč-Parenzo ili u javnom glasilu, radi upoznavanja javnosti,

- neposrednim davanjem informacije,

- davanjem informacije pisanim putem,

- uvidom u dokumente i izradom preslika dokumenata koji sadrže traženu informaciju,

- dostavljanjem preslika dokumenta koji sadrži traženu informaciju,

- na drugi način koji je prikladan za ostvarivanje prava na pristup informaciji,

- ili na jedan od načina koje je korisnik prava na informaciju predložio u svome zahtjevu za pristup informacijama.

Članak 5. Informacija je napisani, nacrtani, slikovni, tiskani, snimljeni, magnetni, optički, elektronički ili drugi zapis podataka u pojedinačnom predmetu koji čini sadržajnu cjelinu. Informacije u smislu članka 1. ove Odluke utvrđene su u Katalogu informacija Dječjeg vrtića - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč-Parenzo koje je donijelo i usvojilo Upravno vijeće Dječjeg vrtića- Scuola dell'infanzia „Paperino“ dana 17.12.2012 godine.

Članak 6. Informacije iz Kataloga redovito, u skladu s dinamikom prikupljanja podataka i pripremom informacija, Dječji vrtić- Scuola dell'infanzia “Paperino“ objavljuje na svojoj Internet stranici www.paperino.com.hr te na svojoj oglasnoj ploči u cilju informiranja stručne i šire javnosti o pitanjima iz svog djelokruga rada. Pregled informacija podrazumijeva odabrane informacije kojima Dječji vrtić- Scuola dell'infanzia “Paperino“ raspolaže u određenom trenutku.

Članak 7. Korisnik prava na informaciju ostvaruje pravo na pristup informaciji podnošenjem usmenog ili pisanog zahtijeva. Pisani zahtjev u svezi s ostvarivanjem prava na pristup informaciji podnosi se na adresu: Dječji vrtić – Scuola dell'infanzia „Paperino“, Obala M. Laginje 6, 52440 Poreč ili putem elektroničke pošte na adresu: segreteria.paperino@gmail.com Usmeno postavljeni zahtjev primat će službenik za informiranje svakim radnim danom od 08:00 do 13:00 sati u uredu tajnika (1. kat) u centralnoj zgradi Dječjeg vrtića - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč-Parenzo, u ulici M. Laginje 6, Poreč. Zahtjev se može podnijeti i telefonom na broj 052/ 422 441 ili faxom na broj 052/ 422 442

Članak 8.

Službena osoba mjerodavna za rješavanje pojedinačnih zahtjeva za ostvarivanje prava na pristup informaciji je službenik za informiranije, Sandra Momić, koji radi na radnom mjestu tajnika.

Članak 9.

Službenik za informiranje uskratit će pristup informaciji ako je informacija zaštićena zakonom kojim se uređuje područje zaštite osobnih podataka, kao i u drugim slučajevima propisanima u članku 8. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 172/03, 144/10, 37/11, 77/11).

Članak 10. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na oglasnoj ploči te na Internet stranici Dječjeg vrtića - Scuola dell'infanzia „Paperino“ Poreč- Parenzo www.paperino.com.hr KLASA: 601-02/12-01/185-01 URBROJ: 2167-01/01-12-185-01 Poreč, 17.12. 2012 Predsjednica Upravnog vijeća _____________________ Claudia Radocovich