Ghid informativ Expo Milano 2015

12
Ghid informativ Expo Milano 2015 4 - 7 octombrie 2015

description

Information Guide Expo Milano 2015 CEE_II_RO

Transcript of Ghid informativ Expo Milano 2015

Page 1: Ghid informativ Expo Milano 2015

Ghid informativExpo Milano 20154 - 7 octombrie 2015

Page 2: Ghid informativ Expo Milano 2015

4 octombrie Sosire individuală la Starhotels Business Palace din Milano18:00 Cina la Starhotels Business Palace

5 octombrie Vizitarea expoziţiei09:00 Întâlnire la recepția hotelului și transferul către expoziție (opțional)15:00 Vizitarea Pavilionului Austriei cu acces VIP (opțional)16:00 Întâlnire la Pavilionul Germaniei(cu acces VIP, tur de pavilion și cină în Pavilionul german)

6 octombrieVizitarea expoziţiei sau program liber

7 octombrie Plecare individuală

EGGER VA ACOPERI COSTURILE PENTRU:Cazarea la hotel, incl. mic dejun, 2 cine, 2 bilete de o zi pentru expoziţie, incl. transport public de la hotel (excl. transferul de la aeroport/gară până la hotel şi înapoi).

ATENŢIE: Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că, din păcate, expoziţia nu pune la dispoziţie spaţiu de depozitare pentru niciun fel de bagaje. Din acest motiv, vă recomandăm fie să vă lăsaţi bagajele la hotel sau să utilizaţi serviciile de depozitare a bagajelor oferite de gara centrală „Milano Centrale“ (contra cost) înainte de vizitarea expoziţiei.

Cod vestimentar: Casual, se recomandă încălțăminte confortabilă

Informaţii utile pentru vizita dumneavoastrăProgram detaliat

pentru perioada 4 - 7 octombrie 2015

Page 3: Ghid informativ Expo Milano 2015

Hotelul de 4 stele Starhotels Business Palace se afl ă la numai 50 m de staţia de metrou Porto di Mare şi la numai 10 minute de mers pe jos de gara Rogoredo. Dacă doriți, puteţi să vă menţineţi în formă în sala de fi tness a hotelului, în timp ce vă bucuraţi de vederea panoramică asupra oraşului. De asemenea, internetul wi-fi este asigurat în întregul hotel.Relaxaţi-vă în camerele spaţioase, dotate cu aer condiţionat şi televiziune prin satelit. După o zi aglomerată puteți alege din meniul de perne şi adormiţi relaxaţi în patul Starbed.Pentru a vă putea bucura de cât mai multe într-o zi, micul dejun este servit încă de la prima oră a dimineţii. Pe lângă bufetul de la micul dejun, restaurantul Borromeo vă oferă bucătărie internaţională şi locală premium, atât la prânz, cât şi la cină. La cerere sunt disponibile şi produse fără gluten.La zece minute de metrou se afl ă Catedrala din Milano, iar hotelul este situat la 21 km de Expo Milano 2015.

Locuri de parcare: Disponibile la hotel pentru 15€ pe zi. Check-in: De la ora 14:00Check-out: Până la ora 12:00

Starhotels Business Palace, Via Privata Pietro Gaggia 3, 20139 Milano, Italia, www.starhotels.com

Starhotels Business Palace – Milano

Page 4: Ghid informativ Expo Milano 2015

Aici găsiţi câteva indicaţii către şi dinspre cele mai importante puncte, în aşa fel încât să vă puteţi bucura de şederea în Milano:

Sosire cu avionul

Aeroportul Linate Hotel: În cazul în care doriţi confort, vă recomandăm să optați pentru transportul cu taxi (aprox. 9 minute). Alternativ, puteţi opta pentru autobuzul spre centrul oraşului Milano (aprox. 20-30 de minute), care duce direct la gara centrală din Milano. De acolo trebuie să luaţi Linia galbenă de metrou 3 (în direcţia San Donato) spre staţia Porto di Mare. Utilizaţi scările din partea dreaptă, după care faceţi imediat stânga pe Via Gaggia. Starhotels Business Palace este pe partea stângă, la 50 m distanţă.

Puteţi lua de asemenea Autobuzul 73 în direcţia San Babila până la staţia V.le Campania V.le Corsica (aprox. 10 minute) şi să schimbaţi apoi Autobuzul 93 în direcţia V.le Omera până la staţia Corvetto (aprox. 12 minute), de unde mai aveţi puţin de mers pe jos până la hotel (aprox. 7 minute).

Aeroportul Malpensa Hotel: Vă recomandăm să luaţi trenul expres Malpensa dinspre/către gara centrală din Milano (aprox. 60 de minute). Alternativ, autobuzul de la aeroportul Malpensa (aprox. 60 de minute) care va aduce de asemenea la gara centrală, de unde va trebui să schimbați cu Linia galbenă de metrou 3 (în direcţia San Donato) până la staţia Porto di Mare.Utilizaţi scările din dreapta, după care faceţi imediat stânga pe Via Gaggia. Starhotels Business Palace este pe partea stângă, la 50 m distanţă.

Aeroportul Bergamo Hotel: Luaţi trenul sau autobuzul până la gara centrală (aprox. 60 de minute), de unde va trebui să schimbați cu Linia galbenă de metrou 3 (în direcţia San Donato) către staţia Porto di Mare. Utilizaţi scările din dreapta, după care faceţi imediat stânga pe Via Gaggia. Starhotels Business Palace este pe partea stângă, la 50 m distanţă.

Sosire cu trenul

Gara centrală Hotel: De la gara centrală trebuie să schimbați cu Linia galbenă de metrou 3 (în direcţia San Donato) spre staţia Porto di Mare. Utilizaţi scările din dreapta, după care faceţi imediat stânga pe Via Gaggia. Starhotels Business Palace este pe partea stângă, la 50 m distanţă.

Indicaţii

SEREGNO

SEVESO

BOVISA POLITECNICO FN

GRECOBICOCCA

TRE TORRI

PORTELLO

MONUMENTALE

CENISIO

GERUSALEMMEDOMODOSSOLA FN

CORSICO

SEGESTASAN SIRO Ippodromo

ATM Point: informazioni e punto venditaATM Point: information and retailLinee ferroviarie regionaliRegional railways

Metropolitana linea 5Underground line 5In costruzioneUnder construction

Stazione accessibileAccessible station

Metropolitana linea 1Underground line 1Metropolitana linea 2Underground line 2Metropolitana linea 3Underground line 3

Interscambio con rete ferroviariaConnection with railway system

Treno per Aeroporto di MalpensaTrain to Malpensa Airport

Autobus per Aeroporto di Linate, Malpensa e Orio al Serio Bus service to Linate, Malpensa and Orio al Serio Airports

Parcheggio di corrispondenza ATM ATM interchange parking areas

Bus terminalBus terminal

Autobus X73 Express e 73 per Aeroporto di LinateBus X73 Express and 73 to Linate Airport

Saronno - Milano Passante - Lodi

Mariano Comense - Milano Passante - Milano Rogoredo

Saronno - Milano Cadorna

Camnago Lentate - Seveso - Milano Cadorna

Varese - Milano Passante - Treviglio

Novara - Milano Passante - Treviglio

Lecco - Carnate - Milano P.ta Garibaldi

Saronno - Milano S. Cristoforo - Albairate

Chiasso - Como S. Giovanni - Milano P.ta Garibaldi

Milano Bovisa - Milano Passante - Pavia

Linee ferroviarie suburbaneSuburban railways

Page 5: Ghid informativ Expo Milano 2015

Sosire cu maşina(Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că poate fi necesară plata unor taxe de drum în Italia)

Starhotels Business Palace, Via Privata Pietro Gaggia 3, 20139 Milano, Italia, www.starhotels.com

NORD + SUD (sosind din direcţia Genova): La ieşirea 1-2 mergeţi în direcţia Via Emilia/Via Rogoredo/San Donato/Milano Centro ieşirea Piazzale CorvettoLa sensul giratoriu (Via Francesco Martinengo) mergeţi pe cea de-a patra ieşire (240 m)Faceţi dreapta pe Via Carlo BoncompagniTreceţi de sensul giratoriu (550m)Faceţi dreapta pe Via Giovanni Battista CassinisFaceţi pe următoarea la dreapta (Via Pietro Gaggia)Hotelul se află pe partea stângă

EST: De pe A51, alegeţi ieşirea 1-2Continuaţi pe Raccordo Autostrada del Sole (950m)Faceţi uşor dreapta pe Via Giovanni Battista Cassinis (700m)Luaţi a treia ieşire pe dreapta, pe Via Pietro GaggiaHotelul se află pe partea stângă

SUD (sosind din direcţia Parma):Ieşirea RogoredoDe pe A1, alegeţi ieşirea în direcţia Milano Centro/Piazzale CorvettoContinuaţi pe Raccordo Autostrada del Sole (950m)Faceţi uşor dreapta pe Via Giovanni Battista Cassinis (700m)Luaţi a treia ieşire pe dreapta, pe Via Pietro GaggiaHotelul se află pe partea stângă

VEST:De pe A51, alegeţi ieşirea 1-2 în direcţia Via Emilia/Via Rogoredo/San Donato/Milano Centro Rămâneţi pe partea stângă şi urmaţi semnele în direcţia Piazzale Corvetto/Milano CentroContinuaţi pe Raccordo Autostrada del Sole (950m)Faceţi uşor dreapta în direcţia Via Giovanni Battista Cassinis (700m)Luaţi a treia ieşire pe dreapta, pe Via Pietro GaggiaHotelul se află pe partea stângă

Page 6: Ghid informativ Expo Milano 2015

De la hotel la expoziţie şi înapoi

Hotel Expoziţie: Metrou: La aproximativ 50 m de hotel urmați Linia galbenă de metrou 3 (direcţia Comasina) până la staţia Duomo, iar de acolo va trebui să schimbați cu Lina roşie de metrou 1 (direcţia Rho Fiera Milano). Părăsiţi metroul la ultima staţie a liniei, Rho Fiera Milano. (aprox. 40 de minute).

Tren: De asemenea puteţi ajunge uşor la expoziţie şi cu trenul,S14 de la staţia Rogoredo. Părăsiţi hotelul şi faceţi dreapta, iar în capătul străzii faceţi stânga. După aprox. 10 minute de mers ajungeţi la staţia Rogoredo. De acolo luaţi S14, cu care veţi merge timp de aprox. 30 de minute şi veţi ajunge direct la gara RHO Fiera Milano (unde este expoziţia).

Starhotel

Metrou

MetrouGară

Gară

ExpoziţiaMetrou

Page 7: Ghid informativ Expo Milano 2015

De la hotel în centru şi înapoi

Hotel Centru: De la aproximativ 50 m de hotel, luaţi linia galbenă de metrou 3 (direcţia Comasina) până la staţia Duomo. (aprox. 10 de minute)

Catedrala

Page 8: Ghid informativ Expo Milano 2015

Având în vedere traficul din Milano, recomandăm folosirea transportului public pentru călătoria către expoziție.

Preţuri: 10€-25€ pe zi, pentru automobile

Zonele de parcare: Parcarea Arese (Via Luraghi şi Viale Alfa Romeo) 4.500 de locuri Parcarea Via Novara (cu o zonă de parcare securizată, toalete şi birouri de informare) 1.550 de locuri Parcarea din apropierea intrării sud-vestice 6.500 de locuri Parcarea din apropierea Zonei 1 (în Cascina Merlata).

Locurile de parcare pot fi rezervate în prealabil de către vizitatori, pe internet, disponibilitatea fiind actualizată în timp real.https://parkexpo2015.arriva.it

Autobuze de transfer:Sunt disponibile autobuze interne de transfer (People Mover). Ele vor urma o rută prestabilită de 5 km. La orele de vârf ele circulă la fiecare 5 minute, iar în rest la fiecare 8 minute.

Locuri de parcare la EXPO

Page 9: Ghid informativ Expo Milano 2015

Expoziţia este una internaţională şi are loc la fiecare cinci ani. Iniţial era o expoziţie industrială şi de produse manufacturate. Astăzi se orientează în direcţia provocărilor globale şi a soluţiilor orientate spre viitor. EXPO 2015 din Milano va fi deschisă timp de şase luni, sub mottoul „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”. Spaţiile expoziţionale au fost dezvoltate în proximitatea spaţiilor de expoziţii deja existente în Milano. Cele mai recente mari expoziţii internaţionale au avut loc în Hanovra/Germania în 2000, în Aichi/Japonia în 2005 şi în Shanghai/China în 2010. La EXPO 2015 Milano peste 140 de expozanţi internaţionali îşi vor prezenta propria interpretare pentru „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.

La Milano masterplanul conceptual dezvoltat de grupul de lucru Jacques Herzog, Mark Rylander, Ricky Burdett, Stefano Boeri şi William McDonough interpretează expoziţia ca fiind un imens parc de sustenabilitate, iar pe cale de consecinţă alege să renunţe la structurile monumentale. În schimb, parcul este marcat de luminozitate şi frumuseţe: o „grădină botanică planetară”, care este deschisă cetăţenilor din Milano şi planetei. Include de asemenea un gigantic „Parc Agroalimentar” pe o structură rectangulară înconjurată de apă şi încorporează o arhitectură peisagistică ieşită din comun.

Informaţii referitoare la expoziţie

Page 10: Ghid informativ Expo Milano 2015

Tema pavilionului german este „Câmpuri de idei” oferind o imagine a soluţiilor noi şi surprinzătoare de alimentare a planetei pe viitor. Oferă de asemenea o imagine nouă şi neaşteptată a Germaniei, ca fiind deschisă, prietenoasă şi plină de umor. Tematica expoziţiei este încorporată, iar highlight-ul final este un spectacol captivant şi dinamic intitulat „Be(e) active!”.

Comandat de către Ministerul Federal al Economiei şi Energiei, Messe Frankfurt a delegat construcţia pavilionului german al EXPO 2015 Milano către ARGE. ARGE este antreprenorul general pentru planificarea şi construcţia pavilionului central, precum şi al expoziţiei. Schmidhuber din München este responsabil de conceptul spaţial, arhitectură şi planificarea generală. Milla & Partner din Stuttgart îşi asumă conceptul de conţinut, precum şi designul expoziţiei şi al aspectelor media. Nüssli din Roth, în apropiere de Nürnberg, asigură managementul de proiect şi construcţia.

Pavilionul german acoperă 4,913 m², iar expoziţia în sine ocupă 2,680 m². În total, un număr de 250 de angajaţi vor asista vizitatorii. Durata unei vizite a pavilionului a fost estimată la aproximativ 30–45 de minute şi aproximativ 45–60 de minute dacă este inclus şi spectacolul Be(e) active!. Aproximativ 7.500-10.000 de spectacole vor avea loc pe parcursul celor 6 luni şi se așteaptă un număr de 3 milioane de vizitatori.

Pavilionul german

Restaurantul Simfonia Zona VIP Expoziţia© SCHMIDHUBER / Milla & Partner© SCHMIDHUBER / Milla & Partner© SCHMIDHUBER / Milla & Partner

Page 11: Ghid informativ Expo Milano 2015

Catedrala din Milano (Piazza del Duomo)

Catedrala din Milano este una dintre cele mai renumite clădiri din Italia. Este a treia biserică din lume, din punct de vedere al suprafeţei sale, după bazilica St. Petru din Vatican şi Catedrala din Sevilia. Vă veţi putea bucura şi de o privelişte unică a oraşului Milano, de pe acoperişul catedralei. În apropiere veţi găsi viaţa multicoloră şi dinamică a oraşului, cu magazinele elegante şi restaurantele sale. La distanţe mici de catedrală, de parcurs pe jos, găsiţi şi alte atracţii milaneze populare.

Expoziţia Leonardo da Vinci din Palazzo Reale (Via Duomo 12)

Leonardo da Vinci este considerat un geniu. El nu a fost numai un artist, ci şi arhitect, matematician, inventator şi inginer. Da Vinci a trăit mult timp în Milano, iar renumita sa frescă „Ultima cină” din biserica Santa Maria delle Grazie trebuie să se regăsească pe lista de atracţii a oricărui turist. Pentru a sărbători Expo Milano 2015, va avea loc o expoziţie specială între 15 aprilie şi 19 iulie 2015, în Palazzo Reale.

Piazza dei Mercanti

În timpul Evului Mediu, centrul dens populat al oraşului Milano a fost martorul creării unei piețe centrale de manufactură şi comerţ, cu numele Piazza dei Mercanti. Piaţa secolului al XIII-lea a asistat la demonstraţiile de măiestrie ale bărbierilor, aurarilor, ascuţitorilor de cuţite, cizmarilor, ţesătorilor, croitorilor şi brutarilor. Lucrările la Palatul Justiţiei au început în 1228, iar clădirea se regăseşte astăzi în centrul Piazza dei Mercati. Monumentul ecvestru reaminteşte de primarul din Milano, Oldrado da Tresseno, care a comandat construcţia clădirii.

Având o populaţie de 1,3 milioane, Milano este al doilea oraş ca mărime în Italia, fiind capitala regiunii Lombardia şi a provinciei Milano. Regiunea metropolitană, cu cei 7,4 milioane de locuitori, este cel mai mare conglomerat urban din Italia. Simbolurile oraşului sunt Catedrala din Milano şi Teatro alla Scala, care sunt considerate magneţi pentru turişti. Milano se situează în avangarda culturală, media şi a modei din Italia, fiind un oraş universitar şi gazdă a bursei financiare internaţionale, care încorporează Bursa Italiană de Valori. Oraşul şi împrejurimile sale dispun de o reţea bine dezvoltată de transport public, inclusiv 4 linii de metrou (roşie, verde, galbenă şi albastră), trenuri şi autobuze. Timpii de aşteptare sunt foarte scurţi pe parcursul zilei. Preţurile biletelor sunt identice pentru metrou, autobuz şi trenuri.Biletele sunt disponibile în multe baruri, chioşcuri de ziare, tutungerii, precum şi la toate staţiile de metrou.

Aici găsiţi o serie de repere:

Ce puteţi vizita şi face în Milano

Page 12: Ghid informativ Expo Milano 2015

Linia de asistenţă Egger Expo din St. Johann în [email protected] +43 50 600-10990 (Persoane de contact: Carolin Hacken și Karin Mumelter)f +43 50 600-90990

Persoana de contact în Milano Dna. Costanza Bonsit +43 664 619 52 88

Hotel

Starhotels Business Palace Via Privata Pietro Gaggia 3 20139 Milano Italia www.starhotels.com

Date de contact